torsdag 8. januar 2009

Det rapporteres om tåregass i Oslos gater

Kl. 19.00 i dag skulle det være en fredelig demonstrasjon til støtte for palestinerne i Gaza. Min kjære ringte for litt siden og fortalte at han måtte flykte fra platesjappa han var inne i fordi det var så mye tåregass. Han kom seg i dekning på Steen & Strøm, men ubehaget vedvarte. 

I skrivende stund er han i (forholdsvis) trygge omgivelser på quiz, men dette opprører meg. Nå synes jeg verden og dens uroligheter og uenigheter sniker seg nærmere og nærmere. En tilsynelatende fredelig appell endte med at de kastet stein på politikerne som talte på Youngstorget og polititiet svarte med tåregass og sperringer. Bare Siv Jensen hadde holdt seg unna! Frp skaper krig etter min mening.

Oppdatering: I etterkant har jeg både lest og hørt mer om denne saken. Det var Siv Jensens appell for Israel foran Stortinget, ikke Youngstorget som utløste gatekampene. Likevel mener jeg at verden hadde vært et bedre sted uten Siv Jensen og FrP.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ikke appellen på Youngstorget som utløste gateslaget. Det var Siv Jensens tale til Israels venner foran Stortinget. Der hadde det også møtt opp palestinere som ville komme med en motdemonstrasjon, det var disse som kastet stein, avfyrte fyrverkeri og oppførte seg ufint. Markeringen på Youngstorget forholdt seg fredlig og fin.

Så selv om Frp og Siv Jensen bidrar til uro, var det de palestinske motdemonstrantene som skapte kaoset i Oslos gater i går.

Musa di.

Anonym sa...

Rett skal være rett. Det har vist seg i ettertid at flesteparten av pøblene som laget kaos og raserte byen har ganske mange nasjonaliteter, så man kan ikke peke bare på en gruppe.

Kan jo ikke komme med usanne kommentarer;-) Og her på jobb har vi duskutert denne saken heftig i dag.

Musa di:-)