mandag 30. april 2007

Status: bok, film, musikk

Jeg leser for øyeblikket to bøker. Jeg er snart ferdig med Q & A (Questions and Answers) av den indiske forfatteren Vikas Swarup. Dette er en annerledes bok om India. Vi følger Ram Mohammed Thomas som har vunnet 1 milliard rupees, men som blir arrestert fordi de tror han har jukset seg til seier. Leseren taes gjennom ett og ett spørsmål og vi får både svaret, men også historien rundt svaret. En fin leseropplevelse!


I helga begynte jeg på min første bok av den islandske krimforfatteren Arnaldur Indridason, Røsten. Jeg er ikke den typen som leser mye krim - det blir stort sett rundt påske (Åh... så originalt..;-)), men i påsken i år var jeg i Madrid og da fikk jeg ikke lest noe krim. Derfor tok jeg fatt på Arnaldurs krim fordi jeg tenkte at krim fra Island kunne være spennende. Jeg skal gi fyldigere anmeldelse av denne så fort jeg er ferdig.

Den siste filmen jeg så var "Farvel Falkenberg" regissert av svensken Jesper Ganslandt. Dette er en selvbiografisk film som følger kameratgjengen med Holger og David i sentrum. Regissør Jesper har også en birolle. Filmen har en var tone med flott musikk og alle som er oppvokst på bygda kjenner seg nok litt igjen her. Kameratene vokser opp i Falkenberg og vi følger dem en sommer gjennom Davids dagbok. Det er tiltaksløshet, det er rotløshet og det er sorg. Anbefales!

Den siste CD'en jeg kjøpte..? Hm..? Tror det fakstisk var RHCP's Stadium Arcadium, men jeg kjøper nesten ikke noe musikk lenger da jeg lever med en musikkFANATIST. Så der kan jeg få det aller meste:-) Jeg hører mye på !!! (ckh ckh ckh) , Lily Allen, Erlend Øye, Faithless, Ian Brown, Kaisers Chiefs for tida.

Ingen kommentarer: